Likovna umjetnost i komunikacija moći

Petra Batelja

E-adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Osnovnu i srednju školu završila u Jastrebarskom, a diplomirala povijest umjetnosti te portugalski jezik i književnost (znanstveni-istraživački smjer) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magisterij je obranila 2013. s temom Naručiteljska djelatnost obitelji Erdödy na području grada Jastrebarsko pod mentorstvom prof. dr. sc. D. Botica.

Godine 2014. upisala poslijediplomski doktorski studij povijesti na Hrvatskim studijima sveučilišta u Zagrebu. Na projektu sudjeluje kao doktorandica i znanstvena novakinja čije je područje interesa plemićka obitelj Drašković u Hrvatskoj.

Za vrijeme studija 2008. ‒ 2010. bila je demonstrator na Odsjeku za povijest umjetnosti na kolegijima Svjetske izložbe (izvođač kolegija dr. sc. J. Galjer), Andrea Palladio (dr. sc. J. Gudelj), Arhitektura renesanse i baroka (dr. sc. D. Botica) te Osnove arhitekture (dr. sc. J Gudelj). Također je radila kao čuvar i vodič u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. U privatnom galerijskom prostoru „Lauba – Kući za umjetnost i ljude“ sudjelovala je u tromjesečnom volonterskom programu (2012.). Pod mentorstvom dr. sc. S. Cvetnić u sklopu tima sudjelovala je (2012.) na simpoziju Beatrica Frankapan i Stari Grad Varaždin: hommage akademiku Andri Mohorovičiću (izlagački plakat). Krajem 2013. kao koautorica objavljuje knjigu Bogorodica Zaštitnica u Hrvata – teološki i povijesnoumjetnički pristup teobjavljuje znanstveni rad La Madonna della Misericordia in Istria u časopisu Atti (XLII., 2013.).

Kao koautorica sudjelovala je na stučnom simpoziju u čast 10. godišnjice smrti Radovana Ivančevića (1994. ‒ 2014.) s izlaganjem Filmsko stvaralaštvo u službi umjetnosti: obrazovna komponenta u dokumentarnim i element-filmovima Radovana Ivančevića, koje će biti objavljeno u časopisu Peristil 2015.